BLOG

Geboorte verhalen

Badbevalling Purmerend

Badbevalling Purmerend

Badbevalling Purmerend – Een badbevalling was de grote wens van Maayke en Rick, dat deze dag anders zou verlopen hadden ze niet verwacht. Laat ik starten bij het begin; tot het laatste moment in de zwangerschap verliep alles goed en zonder bijzonderheden. Zoals het leek zou niets een badbevalling in de weg zitten. Vrijdag ochtend vroeg ontving ik van Rick een app. Die ochtend rond 6.25 waren de vliezen gebroken en de weeën vrijwel direct aanwezig. De verloskundige zou langskomen en ik zou dan meer horen. Rond 8.00 uur, Maayke heeft 4 cm ontsluiting en ik pak mijn spullen en vertrek direct richting Alkmaar.

Aangekomen door de stortende regen, hoor ik het gerommel boven van Maayke en de verloskundige. Het bad staat gevuld in de huiskamer en Maayke neemt volop in de weeën plaats in het bad. Rond 12.15 heeft Maayke volledige ontsluiting en ze mag proefpersen. Persweeën komen op gang maar het zet niet echt door. Liesje, de verloskundige controleert regelmatig de harttonen van de kleine, de kleine maakt het goed. Rond 13.15 uur, de persweeën nemen af en de verloskundige besluit dat het beter voor Maayke is om het op bed voort te zetten. Mogelijk dat de persweeën weer op gang komen. Mocht dit het geval zijn dan zou Maayke het bad weer ingaan.

Weeën

De weeën zetten door maar niet voldoende, maayke raakt volkomen overstuur en uitgeput. Rond 14.00 neemt de verloskundige het besluit dat Maayke naar het ziekenhuis doorgestuurd wordt, daar zou ze pijnmedicatie kunnen krijgen. We vertrekken naar het MCA ziekenhuis. Wat een ongelooflijke domper, in de weeën naar het ziekenhuis, wat had ik met haar te doen.

Rond 15.00 uur komen we in het ziekenhuis aan. Maayke gaat direct aan het infuus. Ze krijgt medicatie om de pijn van de weeën te verlichten en dat heeft effect. De persweeën komen voorzichtig weer op gang maar wat is ze moe. Inmiddels is ze volledig opgebrand door alle inspanning en pijn. Dan komt er een moment dat de kleine geboren ‘moet’ worden. Het is inmiddels 17.30, de gynaecoloog komt erbij. De gynaecoloog legt aan Maayke en Rick uit dat de kleine nu ‘echt’ moet komen en dat ze een vacuüm gaat inzetten. Wederom een teleurstelling maar wat moet dát moet.
18.17 de vacuüm wordt ingezet, Maayke wordt ingeknipt…een keer meepersen….jaaaahoor, 18.19 uur BRAM wordt geboren!!! Emotie’s in de breedste zin van het woord, wat een ontlading, een gezonde prachtige zoon van 55cm en 4300 gram. Eindelijk papa en mama, en wat is papa trots, een brede lach van oor tot oor die er voorlopig niet meer afgaat. Dan wordt de placenta geboren, geloof het of niet, een placenta in en hartvorm. Hoe toepasselijk en mooi <3 

Wat een emotionele dag en prestatie, een dag vol pijn, teleurstelling, vermoeidheid en wanhoop. Maar vooral een dag van volmaakt geluk, de geboorte van jullie zoon Bram. Wat hebben jullie het beide goed gedaan én ik heb me vereerd gevoeld dat ik hierbij aanwezig mocht zijn.
Ik heb op jullie dag veel foto’s gemaakt, het was ongelooflijk moeilijk kiezen. Ik heb een kleine selectie geplaatst maar ik had nog zóoooveel meer kunnen plaatsen. Maayke & Rick, bij deze jullie verhaal. Ik wil jullie oprecht bedanken maar vooral wens ik jullie ALLE geluk en liefde met bram!
Liefs Evelien

~ De ouders en medisch personeel hebben toestemming gegeven voor het plaatsen van de beelden ~


Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografieGeboortefotografie Alkmaar - Evelien Koote fotografieVan badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie

Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Van badbevalling naar ziekenhuisbevalling - Evelien Koote fotografie Geboortefotografie Alkmaar - Evelien Koote fotografieGeboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf Geboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf Geboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf Geboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf Geboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf Geboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf
Geboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf Geboortefotografie Amsterdam - Evelien koote fotografie - newborn & geboortefotograaf

Love & Little fotografie is gespecialiseerd in newborn fotografie en geboortefotografie
Mail of bel me gerust voor: info, een reservering of een kennismaking gesprek!

Newborn & GeboortefotografieLove & Little Fotografie

Volg je ons?

A
B
C
D

@evelienkoote

Newborn & GeboortefotografieLove & Little Fotografie
A
B
C
D

Binnen 24 uur proberen we te reageren, mocht je

geen reactie ontvangen, stuur me even

een what's app: 06-46333243