BLOG

Geboorte verhalen

Geboortefotografie den Bosch

Geboortefotografie Den Bosch

Het is een prachtige zonnige dag wanneer ik voor het eerst Barry & Silvia ontmoet in den Bosch. Ze zijn in verwachting van hun tweede kindje en benieuwd naar de werkwijze van geboortefotografie. Na een persoonlijke kennismaking op een warme zomerdag weten ze het zeker. Ze willen niets liever dan de geboorte van hun kindje laten vastleggen. 

Na een heerlijke zwangerschap en een hele mooie en rustige bevalling wordt Fynn geboren. Een geboorte die je iedere moeder gunt. Rustig, volledig vertrouwend op de kracht van haar eigen lichaam en gesteund door Barry, haar steun en toeverlaat en liefde van haar leven. 

Barry & Silvia genieten intens van hun twee jongens en er is in hun hart nog liefde en ruimte genoeg voor een derde kindje. Beide kunnen hun geluk dan ook niet op wanneer Silvia in verwachting blijkt te zijn van hun derde kindje. Ze beseffen heel goed, hoe kostbaar het is wanneer je het voorrecht mag hebben om voor een derde keer zwanger te mogen worden. 

Net als bij de zwangerschap van Melle & Fynn genieten ze van de zwangerschap, Silvia voelt zich ontzettend goed en weet het zelfs tot bijna het einde van haar zwangerschap vol te houden om te blijven sporten. Ze heeft een prachtige buik en geniet van het getrappel in haar buik. 

Tot de geboortedag zal het een verrassing blijven of ze een zoon of dochter verwachten. Keer op keer blijft dat toch extra speciaal om een geboorte te mogen vastleggen wanneer de ouders nog niet weten of ze een zoon of dochter krijgen. De verbazing, het geluk en het besef wat je dan ziet in de ogen van ouders blijft raken. 

Langzaam komt het einde van haar zwangerschap dichterbij en we weten dat de geboorte wel eens heel snel zou kunnen gaan. Uit voorzorg staat er daarom een hele lieve collega voor ons klaar maar vooralsnog ga ik er vanuit de geboorte zelf te kunnen vastleggen. 

De dagen gaan voorbij en ook de dag van de uitgerekende datum. Dit kindje heeft het zo naar zijn of haar zin dat zelfs een paar dagen later nog alles rustig blijft. Er zit gewoon niets anders op dan mee te gaan in het dringende advies om de bevalling te laten inleiden. Schijnbaar heeft dit kindje het gewoon TE goed bij mama en denkt het er niet over om de buitenwereld te willen gaan ontdekken. 

De verloskundige doet de avond voor de inleiding nog een laatste poging om de geboorte op natuurlijke wijze een zetje te geven maar helaas…

Woensdag 26 september

De nacht is rustig gebleven, er zit dus helaas niets anders op dan op de afgesproken tijd, om 07:00 uur het ziekenhuis te bellen, om de inleiding die dag te laten starten. Maar helaas blijkt het ziekenhuis helemaal vol te liggen en worden ze verwezen naar het Ziekenhuis in Amstelveen, waar ze qua afstand nou net niet op gehoopt hadden. 

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis blijkt er lichtelijk paniek te zijn. Schijnbaar hebben meer kindjes deze dag als geboortedag uitgekozen en liggen alle verloskamers vol, er is personeelstekort. Een scenario waarvan we allemaal weten dat het overmacht is maar zo vervelend als het je zelf treft. Ze worden verwezen naar een klein kamertje, ondanks dat dit ALLES is wat Silvia niet wilde laat ze dit niet de geboortedag van hun kindje verpesten. 

Maar dan kondigt zich in het Zuiden een tweede bevalling aan die ook nog eens vrij snel lijkt te gaan. Na alles wat Barry & Silvia de afgelopen uren hebben meegemaakt wil ik niet dat ook nog hun geboortereportage in het gedrang komt. Hoe moeilijk het ook is besluit ik om voor het belang van Barry & Silvia te gaan en ik neem contact op met Evelien. gelukkig is ze volledig voorbereid en vertrekt ze binnen no-time naar het ziekenhuis. 

Langzaam rolt er een traan over mijn wang, omdat kiezen voor het belang van ouders niet altijd makkelijk is. Je soms je eigen gevoel aan de kant moet zetten en accepteren dat er collega’s zijn die deze reportage, met net zoveel zorg en liefde zullen vastleggen, als je het zelf gedaan zou hebben. 

Wanneer je voor ouders meerdere reportages mag vastleggen dan bouw je aan weerszijde een band op samen. Maar in dit geval wil ik geen enkel risico nemen, ze verdienen een prachtige reportage en geen stress of hun geboortefotograaf wel op tijd aanwezig zal zijn. 

Dat dit de juiste keuze is geweest blijkt wanneer Barry niet veel later na de eerste wee laat weten dat Silvia ruim 5 cm ontsluiting heeft. Even zijn er zorgen dat de navelstreng voor het geboortekanaal ligt met alle risico’s van dien. Gelukkig blijkt dan niet het geval te zijn en een spoedkeizersnede blijft het gespaard.

Gelukkig zijn onze tarieven inclusief verkeersboetes want Evelien drukt flink op het gaspedaal om deze ouders een mooie reportage te kunnen bezorgen. Wanneer Evelien rond 10:18 uur in het ziekenhuis aankomt rent ze zo snel mogelijk naar de verloskamer. In haar hoofd is ze er al op voorbereid dat ze wel eens tijdens de geboorte zou kunnen vallen. Maar dan… de deur van de verloskamer gaat open en met een grote glimlach wordt ze begroet door Barry & Silvia. 

Twee lachende gezichten van oor tot oor: ‘wat fijn dat je er bent’!! Tja zo gaat dat bevallen met Silvia. Ze hebben zelfs nog even de tijd om kort kennis te maken tussen de weeën door.

Omdat de weeën toch een beetje zijn teruggevallen krijgt Silvia rond 10.32u medicatie om haar lichaam een handje te helpen. Rond 11:00 uur zit Silvia nog vrolijk in bed, er wordt gelachen en je zou niet zeggen dat hier een mama met ruim 5 cm ontsluiting wacht op de geboorte van haar kindje. Het duurt niet lang of de kracht van de weeën neemt toe en ze zoekt steun bij Barry. 

Hij steunt haar waar hij kan en wijkt niet van haar zijde. De weeën zijn inmiddels nauwelijks te dragen, wat straalt ze een kracht uit, Silvia vangt deze pittige weeën in alle rust op, inmiddels weet ze niet meer waar ze het zoeken moet. 

Om 12.28 blijkt ze volledige ontsluiting te hebben en ze mag zich eindelijk overgeven aan de laatste weeën. Ineens gebeurt er zoveel tegelijk en na enkele weeën wordt om 12.40 uur een PRACHTIGE gezonde dochter geboren. JULIA ANNA…zusje van 2 grote trotse broers. Het ongeloof, blijdschap en dankbaarheid is groot, een gezonde dochter en een lief klein zusje voor de grote trotse broers. 

Wat is ze gewenst en wat zal ze door haar grote broers verwend worden. Een meisje… wie had dit durven dromen. De momenten die volgen zijn zo ontzettend mooi om vast te leggen, ze vertalen de emotie die nu aanwezig is. Silvia & Barry zijn geraakt door de liefde voor hun dochter. 

Lieve Silvia & Barry, helaas heb ik de geboorte van jullie meisje niet kunnen vastleggen. Evelien, we zijn je allemaal ontzettend dankbaar dat je met zoveel liefde en passie de mooiste momenten in het leven van deze ouders hebt willen vastleggen. Je foto’s hebben exact de momenten vastgelegd die zo dierbaar zijn. 

Geniet van jullie meisje Silvia & Barry en stiekem blijf ik hopen dat dit niet jullie laatste zwangerschap is geweest.

 Foto’s en video: Evelien Koote
~ Ouders hebben toestemming gegeven voor het publiceren van beelden ~

Geboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografieGeboortefotografie den Bosch - Love & Little geboortefotografie

Ontmoet JULIA ANNA!

Love & Little geboortefotografie is gespecialiseerd in newborn fotografie en geboortefotografie
Mail of bel gerust voor: info, een reservering of een kennismaking gesprek!

Newborn & GeboortefotografieLove & Little Fotografie

Volg je ons?

A
B
C
D

@evelienkoote

Newborn & GeboortefotografieLove & Little Fotografie
A
B
C
D

Binnen 24 uur proberen we te reageren, mocht je

geen reactie ontvangen, stuur me even

een what's app: 06-46333243