BLOG

Geboorte verhalen

Geboortefotografie Eindhoven

Geboortefotografie Eindhoven

Geboortefotografie in Eindhoven. Tijdens mijn vakantie in Italië werd ik door Hedy gevraagd of ik de geboorte van hun eerste kindje wilde vastleggen. Hoe bijzonder en hoe mooi, ik voelde me enorm vereerd. Voor deze lieve ouders wilde ik een respectvolle geboorte reportage vastleggen, maar ook een waardevolle herinnering die alle facetten van een bevalling mooi zouden weergeven; de emotie, de pijn, de ontlading, het geluk, de kwetsbaarheid en de kennismaking met de aller grootste  liefde van je leven….je eigen kindje! 

Na een kennismakingsgesprek en de details goed door gesproken te hebben was het wachten op het moment dat ik 24 uur stand-by zou staan. Twee weken voor de uitgerekende datum, 22 september had ik alles op orde…ik had er enorm veel zin in en wat mij betreft mocht het gebeuren. Na wat tussentijdse update momenten ging een paar dagen voor de uitgerekende datum de telefoon, Hedy met een klein stemmetje…de vliezen zijn gebroken, okey…adrenaline tot een hoogtepunt. De verloskundige zou die avond komen en dan zouden ze verder horen hoe en wat. ’s Avonds weer telefoon; 24 uur afwachten en anders zou het een ziekenhuis bevalling worden. Dat mijn adrenaline hoog zat was een feit maar bedacht me ook, ik moet even slapen…de kans dat het ’s nachts geboren zou worden was groot.

De volgende dag; Hedy en Gregory naar het ziekenhuis voor controle, alles was goed..afwachten en anders die ochtend erna inleiden. ’s Nachts 2.28 Hedy aan de telefoon, weeën zijn gestart en volgen elkaar regelmatig op, onderweg naar het ziekenhuis. 5.13 1cm ontsluiting, laatste spullen bij elkaar geraapt, stijf van de adrenaline wachtend op het telefoontje. 9.38 Gregory belt; 6cm…het gaat best snel nu. Licht misselijk van de spanning of ik het wel zou halen, want ja, van Amsterdam naar Eindhoven is nog altijd 1.15uur rijden…race ik de straat uit.

Met al het verkeer mee kom ik aan bij het Catharina ziekenhuis, nog even kijken waar ik naar toe moet…plof ik vervolgens met mijn spullen de afdeling op….en op tijd. Hedy heeft volledige ontsluiting, de kleine kan elk moment komen. Niets is minder waar, Hedy heeft het zwaar…de baby daalt goed in maar de weeën stagneren. Via het infuus stimuleren…Gregory wordt licht in zijn hoofd, de weeën worden heftiger en komen sneller. Hedy raakt uitgeput maar houdt met hulp van haar maatje de kracht om te persen. Wat een team work die 2!! Dan wordt de kleine geboren 13.39 uur, papa en mama pakken beide hun baby aan.
Een prachtige zoon, Levy, zo volmaakt, zo puur en zo enorm gewenst. Ik voel lichtelijk de tranen branden, een brok in mijn keel maar daar is geen tijd voor, ik wil dit mooie gezin vastleggen..het moment van kennismaken, de liefde en warmte. Wat voelt dit als een enorme eer, zo bijzonder om dit onvergetelijke moment vast te mogen leggen. Lieve Hedy en Gregory, ik wens jullie alle geluk met jullie prachtige zoon, geniet van en met elkaar!
Liefs Evelien

Geboortefotografie Eindhoven - Love & Little fotografie - Evelien Koote

Love & Little fotografie is gespecialiseerd in newborn fotografie en geboortefotografie
Ben je op zoek naar een fotograaf in de regio Gelderland, TielBetuwe, Ochten, Brabant, Zuid-Holland, Utrecht, Arnhem en Nijmegen?
Mail of bel me gerust voor: info, een reservering of een kennismaking gesprek!

 

Newborn & GeboortefotografieLove & Little Fotografie

Volg je ons?

A
B
C
D

@evelienkoote

Newborn & GeboortefotografieLove & Little Fotografie
A
B
C
D

Binnen 24 uur proberen we te reageren, mocht je

geen reactie ontvangen, stuur me even

een what's app: 06-46333243